Sebzeli Krep

Sebzeli Krep
19 Şubat 2024

Harcı hazırlarken malzemelerin özdeşleşmesi için blender kullanın. Krep kıvamının doğru bir şekilde tutması için, harcı oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Hava kabarcıkları olmaya başladığında pişirme işlemine geçebilirsiniz.Krep yumurta, un ve süt ile hazırlanan bir besindir. Genellikle kahvaltı sofralarında sunulur. İç kısmı sebze, şarküteri ürünleri veya reçel çeşitleri ile doldurulabilir. Hazırsanız, kahvaltıların eksiksiz olmasını sağlayacak sebzeli krep nasıl yapılır, pişirme tekniği nedir birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sebzeli Krep için

Malzemeler

Krep hamuru için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

İç malzeme için

  • 1 su bardağı haşlanmış garnitür(bezelye, küp şeklinde doğranmış havuç)
  • 100 gr hellim peyniri
  • 1 çorba kaşığı süt

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Sebzeli Krep

Nasıl Yapılır

  1. Krep hamuru için bir kapta elenmiş un, süt, 2 yumurta ve tuzu iyice çırpın. 1 çay kaşığı sıvı yağını teflon tavada ısıtın.
  2. Krep hamurundan bir kepçe kadarını alıp tavanın ortasına dökün. Dairesel hareketlerle hamuru tavanın her tamamını kaplayacak şekilde yayılmasını sağlayın.
  3. Göz göz olunca spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin. Düz bir tabağın üzerine kağıt havlu serin. Krebi kağıt havlunun üzerine alıp tekrar kağıt havlu ile kapatın.
  4. Bu işleme krep hamuru harcı bitene kadar devam edin.
  5. İç malzeme için garnitürleri bir kaba alın. Küp şeklinde kesilmiş hellim peyniri ve sütü ekleyin. Kreplerden birini alıp iç malzemeyi ortasına yerleştirin.
  6. Geniş bir rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine dizin. Kalan kreplere de aynı işlemi uygulayın.
  7. Üzerlerine pul biber, dereotu ve kaşar peyniri serpiştirin. Servis yapmadan önce fırının ızgara bölümünde sadece üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Daha fazlası için tuzlu hamur işi tariflerine göz atın.

Püf Noktası
  • Krepler tam pişrikten sonra çevirmelisiniz. 
  • Harcı hazırlarken malzemelerin özdeşleşmesi için blender kullanabilirsiniz.
  • Krep kıvamının doğru bir şekilde tutması için, harcı oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Hava kabarcıkları olmaya başladığında pişirme işlemine geçebilirsiniz.
  • Mevsimine göre kullandığınız sebzeleri çeşitlendirebilirsiniz. 
  • Damak tadınıza uygun peynirler ilave edebilirsiniz. 
  • Sıcak tavada orta ateşte pişirmelisiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo