ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ SEBZELİ KREP

Sebzeli krep

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli krep tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kabak
  • 1 sarı kabak
  • 2 kırmızıbiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Krep için

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Ayçiçeği yağı

Sos için

  • 2 diş sarımsak
  • 1 kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sebzeli krep Nasıl Yapılır

Sebzeleri uzun şeritler halinde doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Sebzeleri soteleyip tuzla tatlandırın. Süt, un ve yumurtaları mikserle çırpın. Orta boy bir tavaya 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı alıp tavaya yayılmasını sağlayın. İyice ısıtıp krep hamurundan birer kepçe alıp tavaya aktarın. Kreplerin her iki tarafını pişirin.

Kreplerin arasına sebzeleri yerleştirip rulo yapın. Sos için zeytinyağını ısıtın. Ufak küp doğranmış kırmızıbiber ve sarımsakları kavurup kreplerin üzerine gezdirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.