ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ PATATESLİ VE BEZELYELİ KATMER

Patatesli ve bezelyeli katmer

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli ve bezelyeli katmer tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 20 gr yaş maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
  • 50 gr tereyağı

Dolgusu için

  • 3 patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Ayçiçeği yağı

Patatesli ve bezelyeli katmer Nasıl Yapılır

Süt, su, tuz ve mayayı eriyinceye kadar iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Patateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzerek ezin. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Bezelye ve patatesleri ekleyip birkaç dakika pişirin. Tuz ve baharatları ilave ederek soğumaya bırakın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış zeminde merdane ile açın. Patatesli karışımdan bir miktar yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarının yapışması için iyice bastırın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp fırça ile çok az ayçiçek yağı sürün ve katmerleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Pişen katmerlerin üzerine tereyağı sürerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.