ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ KETE

Kete

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kete tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/3 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İç harcı için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2/3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Kete Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri listenize bu muhteşem hamurişlerini eklemeyi unutmayın. Su, süt, şeker ve mayayı bir kaseye alıp karıştırın. Yoğurt, ayçiçeği yağı, tuz ve azar azar unu ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalandırın. İç harcı için, tereyağını tavada eritin. Unu azar azar ekleyip rengi koyulaşıncaya kadar kavurun. Tuz ve ceviz içini ekleyin. Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış tezgahta merdane ile biraz açın ve içine kavurduğunuz undan 1 yemek kaşığı kadar yerleştirip kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini örtüp 15 dakika mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirdikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.