ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ BEZELYELİ VE OTLU TORTİLLA

Bezelyeli ve otlu tortilla

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelyeli ve otlu tortilla tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 2 patates
  • 1 çay bardağı dondurulmuş bezelye
  • 3 yemek kaşığı ince doğranmış frenk soğanı
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Servis için

  • Tortilla

Bezelyeli ve otlu tortilla Nasıl Yapılır

Soğanları ince doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp soğanları 2 dakika kavurun. Minik küp şeklinde doğranmış patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Bezelyeleri ilave edip karıştırın.

Yumurtaları çırpıp tavaya ekleyin ve diğer malzemelerle karıştırın. Frenk soğanlarını ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte tavanın kapağı kapalı şekilde pişirin. 3. Tortillayı ufak kare parçalar şeklinde kesin ve servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.