ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ TEPSİ LAHMACUN

Tepsi lahmacun

Tepsi lahmacun

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tepsi lahmacun tarifi için malzemeler

  • 20 kare milföy

Harcı için

  • 350 g dana kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 dış sarımsak
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • 1 çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 8-10 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı su

Tepsi lahmacun Nasıl Yapılır

Harcı için soğan, sarımsak domates ve biberleri rondodan geçirip bir yoğurma kabına alın. Bu karışıma kıyma ve salçaları ekleyip baharatlarla tatlandırın. Suyu ilave ederek tüm malzemeler özdeşleşene kadar yoğurun. Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kabarmaması için çatal yardımıyla üzerinde delikler açın. Kıymalı harcı milföy hamurlarının üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerini iri kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.