ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ PROFİTEROL

Profiterol

Profiterol

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Profiterol tarifi için malzemeler

Kreması için:

  •  500 ml süt
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 15-20 g tereyağı
    Çikolata sosu için:
  • 220 g biter çikolata
  • 200 g krema

Profiterol Nasıl Yapılır

  • Kreması için gerekli olan malzemeleri vanilya hariç bir tencereye sırasıyla koyun. Orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşan kremaya 1 paket vanilya ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alın. Tereyağını ilave edin ve eriyene kadar karıştırıp oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurun. En az 1 saat buzdolabında bekletin.
  • 1’er tatlı kaşığı şu hamurunu pişirme kağıdı serili fırın tepsisine, arada boşluk kalacak şekilde kaşık yardımıyla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Pişen profiterol hamurlarını oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra alt kısımlarından bıçak yardımıyla delik açın ve içini hazırladığınız kremayla doldurun.
  • Çikolata sosu için kremayı bir sos tenceresinde ısıtın. Kaynama noktasına geldiğinde küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı ekleyip ocaktan alın. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alıp ılınması için kenarda bekletin. Üst üste dizdiğiniz profiterollerin üzerine hazırladığınız çikolata sosunu gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.