ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ PORTAKALLI ZARGANA

> PORTAKALLI ZARGANA
Portakallı zargana
2 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı zargana tarifi için malzemeler
  • 4 adet zargana balığı (Temizlenmiş ya da fileto edilmiş)
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • Yarım portakal (Halka dilimlenmiş)
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet kereviz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı deniz tuzu
    Buke garni için;
  • 1 adet pırasanın dış katmanı
  • 2 adet defne
  • 2 dal kereviz sapı
  • 2 dal taze kekik
Portakallı zargana Nasıl Yapılır

  • Pırasaları verev kesin. Kerevizleri elma dilimi şeklinde kesip hazırlayın.
  • Buke garni için; pırasanın dış katmanını katlayıp içine kereviz sapı, kekik ve defneyi mutfak ipiyle sarın.
  • Yayvan bir fırın kabının dibini yağladıktan sonra balıkları yerleştirin. Portakal suyunu ilave edin. Buke garniyi yerleştirin. Kereviz, portakal dilimleri ve pırasayı kabın içine atın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Kereviz, portakal dilimleri ve pırasayla birlikte sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.