ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ MANGOLU PUDİNG

Mangolu Puding

Mangolu puding

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mangolu Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lt süt
  • 250 g toz şeker
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası (Tepeleme)
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 2 mango (Küp doğranmış)
    Üzeri için:
  • 1 adet mango
  • 1-2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

Mangolu Puding Nasıl Yapılır?

  • Puding için sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin.
  • Pudingi ocaktan alın ve vanilya ile tereyağını ilave edin. Mikserle iyice karıştırın.
  • Oda ısısında ılınınca, önceden püre haline getirdiğiniz mango ve kremayı ekleyin. Pütürsüz bir kıvam alana dek mikserle iyice çırpın.
  • Pudingi servis kaselerine aktarıp buzdolabında soğutun. Çok ince doğranmış mango ve rendelenmiş Hindistan cevizini karıştırıp kaselerin üzerine serpin. Soğuk servis yapın.

Lezzet yolculuğuna çıkmak için, nefis chia puding tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!