ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ HELVA-İ HAKANİ

Helva-i hakani

Helva-i hakani

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Helva-i hakani tarifi için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı buğday nişastası
  • 1/2 su bardağı pirinç unu
    Şerbeti için:
  • 300 g bal
  • 125 g çiğ badem
  • 150 g kaymak
  • 3 su bardağı süt

Helva-i hakani Nasıl Yapılır

  • Bademleri sıcak suda biraz bekletip kabuklarını soyun. Birkaç bademi, süs için ayırın ve gerisini havanda iyice dövün.
  • Derin bir kapta, 3 çeşit unu iyice karıştırın.
  • Şerbeti için sütü kaynatıp bal ekleyin ve bir kenarda sıcak tutun.
  • Eritilmiş tereyağında karıştırdığınız 3 çeşit unu tahta kaşıkla karıştırarak kavurmaya başlayın. Daha sonra bademleri ekleyin ve rengi koyulaşana kadar kısık ateşte, yaklaşık 20 dakika kavurmaya devam edin.
  • Unların ve bademlerin rengi dönünce ateşi iyice kısın ve ballı şerbeti helvaya, tahta kaşıkla kuvvetlice çevirmek suretilyle yedirin. Helvayı, çok kısık ateşte, 5 dakika demlenmeye bırakın.
  • Kaymağı parçalayın ve henüz sıcak olan helvanın üzerine yerleştirin.
  • Helvayı bir kez daha altüst edip tabaklara alın, üzerine ayırdığınız bademleri ilave ederek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.