ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ HAŞHAŞLI ÇÖREK

Haşhaşlı çörek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haşhaşlı çörek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 20 g yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 100 g tereyağı
  • 1 çay bardağı haşhaş

Haşhaşlı çörek Nasıl Yapılır

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp iki saat dinlendirin. Elinizi hafif yağlayın ve mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Bir merdane yardımıyla oval açın. Hamurdan uzun şeritler kesin. Kestiğiniz şeritlerin üzerine bir fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün ve haşhaşa bulayın. Şeritleri bir kenarından başlayarak verevine dolayın. Hamurları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alıp bir saat daha mayalandırın. Mayalanan hamurları önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.