ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ ÇİKOLATALI CHEESECAKE

Çikolatalı cheesecake

Çikolatalı cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı cheesecake tarifi için malzemeler

Tabanı için

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı iri kıyılmış fındık

Keki için 

(Tüm malzemeler oda sıcaklığında olacak)

  • 2 yumurta
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 400 g suyu süzülmüş taze peynir 
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Çikolatalı ganaj için

  • 100 ml krema
  • 100 g çikolata (Sütlü, bitter karışık)

Çikolatalı cheesecake Nasıl Yapılır

@birtutammutfak
22 bin takipçi
Hacer Alegöz

  • Tereyağını eritin, bisküvileri rondoda kum gibi olana kadar çekin. Tereyağını, kıyılmış fındığı ve bisküvileri iyice karıştırın. Kalıbınızın kenarlarını yağlayıp tabanına yağlı kağıt serin. Çember kalıp kullanacaksanız yağlı kağıt ile kenarlarını da sarın. Kalıbın kenarlarını iki kat folyo ile sarın (Bu kısım kenarların beyaz kalması için önemli). Bisküvili karışımı kalıbın tabanına yayın, bardak altı ile bastırarak düzleyin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 5 dakika renk alana kadar pişirin.
  • Fırından alınca fırının en altına, ısıya dayanıklı bir kapta su koyun (Fırının önceden nemlenmesini sağlayacak). Bu sırada krema ile toz şekeri kabarana kadar çırpın. Taze peyniri ekleyip karıştırmaya devam edin. Nişastayı ilave edip karıştırın, yumurtaları teker teker eklerken çırpın. Kalıba dökün ve kalıbı ileri-geri, sağa-sola sallayın. 
  • Tezgaha 3-4 kere sertçe vurun. Fırın tepsisinin içine yerleştirin ve yanına yine ısıya dayanıklı bir kaseyle sıcak su koyun. Kenarları sabit, ortası çok hafif sallanan bir kek olana kadar pişirin. Fırının kapağını aralık bırakarak soğuttuktan sonra buzdolabına alıp 3-4 saat dinlendirin. 
  • Sos için kremayı ocakta kaynatın. Ocaktan alıp içine kırmış olduğunu çikolataları ekleyin. Kremanın ısısı ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Buzdolabında biraz kıvam aldıktan sonra cheescake’in üzerine dökün ve bu şekilde bekletin. Soğuk servis edin.

Sosunuz bekledikçe katılaşacak, bu yüzden çok katılaşmadan dökmeyi unutmayın.

Böğürtlenli ve çikolatalı cheesecake tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.