ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ CEVİZLİ İNCİR TATLISI

Cevizli incir tatlısı

Cevizli incir tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli incir tatlısı tarifi için malzemeler

  • 500 g kuru incir
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 200 g kaymak

Cevizli incir tatlısı Nasıl Yapılır

  • İncirleri yıkayıp süzdükten sonra bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşamaya bırakın.
  • Bıçakla iri kıydığınız ceviz içlerini ve kaymağı karıştırın. İncirleri süzüp alt kısımlarından parmak ucunuzla bastırarak bir boşluk oluşturun. Bu boşluğa cevizli tarçını doldurun, sap kısımları yukarı gelecek şekilde küçük bir tencereye yerleştirin.
  • Ayrı bir kasede suyu, sütü ve şekeri karıştırın. Şeker iyice eriyene kadar çatalla çırpın. Sütlü karışımı tencerenin içindeki incirlerin üzerine dökün. Orta-kısık ateşte sütlü karışım koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğuduktan sonra kaymak ile birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.