ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ BEZE

> BEZE
Beze
20 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beze tarifi için malzemeler
  • 6 yumurta beyazı
  • 1 su bardağı agave (Yerine 1.5 su bardağı toz şeker kullanabilirsiniz)
  • 3-4 damla limon suyu
  • Bir tutam tuz
  • 50 g çikolata (şekersiz)
Beze Nasıl Yapılır

  • Yumurta beyazlarını bir tutam tuzla mikserde çırpın. Katılaşmaya başladığında şurubu incecik bir sicim halinde eklemeye başlayın. Limon suyunu ekleyin ve 10 dakika en hızlı devirde çırpın.
  • Katılaşan merengi dilediğiniz büyüklükte yağlı kağıda porsiyonluk sıralayın. Çikolatayı benmaride eritin, 1’er tatlı kaşığı üstlerine ekleyin ve kaşığın altıyla ‘S’ harfi yaparak bezeye yedirin. 110 derecede 90 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.