ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ ATAYEF

Atayef

Atayef

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Atayef tarifi için malzemeler

Atayef muhallebisi için

  • 2 su bardağı süt 
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 3 yemek kaşı gül suyu 
  • 4 yemek kaşığı toz şeker 

Atayef hamuru için

  • 2 su bardağı un 
  • 2 su bardağı süt 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı instant maya 

Atayef üzeri için

  • Toz Antep fıstığı 
  • Ceviz içi (İnce çekilmiş)
  • Toz Hindistan cevizi içi

Atayef Nasıl Yapılır

Hafif tatlı sevenler için Atayef tarifi tam size göre...

  • Hamuru için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında mayalanması için 1 saat bekletin. 
  • Bu arada muhallebisini hazırlayın. Bunun için tüm malzemeyi sos tenceresine alıp karıştırın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Muhallebiyi ocaktan alın, arada bir kaşıkla karıştırarak üzeri kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın. 
  • Hamuru için teflon tavayı yağlayın. Hamurdan yarım Türk kahvesi fincanı kadar alıp tavanın ortasına dökün, çay tabağı büyüklüğünde bir hamur yayın. Tek tarafını pişirdikten sonra ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile örterek yumuşak kalmasını sağlayın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp bitirin. 
  • Hamurun gözenekli tarafı içte kalacak şekilde, üzerine 1 yemek kaşığı muhallebi yerleştirin. İkiye katlayıp dondurma külahı gibi olacak şekilde kenarlarını yapıştırın. Muhallebi gözüken taraflarını da toz Antep fıstığı, ceviz içi ve toz Hindistan cevizi içine bulayın.

Tel kadayıflı Atayef tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.