ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ ANNE MİRASI PORTAKAL SULU İRMİK HELVASI

> ANNE MİRASI PORTAKAL SULU İRMİK HELVASI
Anne mirası portakal sulu irmik helvası
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Anne mirası portakal sulu irmik helvası tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 3 yemek kaşığı beyaz dut kurusu
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu kıvrıkları (Zest)
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
  • Uşak köpük helva
Anne mirası portakal sulu irmik helvası Nasıl Yapılır

  • Dutları ılık suda yumuşatın. Portakal suyunu, zencefil ve şekeri de ilave ederek iyice karıştırın.
  • İrmiği, Hindistan cevizi yağı ve 1 yemek kaşığı portakal kabuğu kıvrıklarıyla birlikte yüksek ateşte kavurun.
  • Portakal suyunu dutla birlikte, üzerini 1 parmak geçecek şekilde irmiğe ekleyin. Ocağı kısarak çekmesini sağlayın. Kalan portakal kıvrıklarını ilave edin. Karıştırarak ılınmasını bekleyin. Keçiboynuzu tozu serpip, portakal dilimleriyle ve helva ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.