ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ TAHİNLİ TURTA

Tahinli turta

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli turta tarifi için malzemeler

  • 250 gr margarin3 çorba kaşığı yoğurt3.5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 su bardağı tahin1 su bardağı tozşeker1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi3 çorba kaşığı pudraşeker

Tahinli turta Nasıl Yapılır

Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayıp ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parçayı ayırıp derin dondurucuda bekletin. 26 cm çapında bir tart kalıbını yağlayın. Kalan hamuru unlanmış zemine alıp merdaneyle kalıp büyüklüğünde açın. Yağlanmış kalıba alıp elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin.

Bir kapta tahin, şeker ve cevizi karıştırıp hamurun üzerine yayın. Derin dondurucudaki hamuru tahinli karışımın üzerine rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine pudraşeker serpin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.