ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ TAHİNLİ TART

Tahinli tart

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli tart tarifi için malzemeler

Üst Kat Tahinli Tart Malzemeleri

Hamur için

  • 250 g un
  • 125 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 20 g toz şeker

Krema için

  • 200 g krema
  • 60 g tahin
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yumurta
  • 75 g toz şeker
  • 80 g ceviz

Tahinli tart Nasıl Yapılır

Tereyağını küp küp kesin ve un ile parmak uçlarınızla kum kıvamına gelene kadar ovalayın. Şekeri ekleyip harmanlayın ve yumurtayı ekleyin. 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Kreması için bütün malzemeyi bir kabın içinde karıştırın. Dinlenen hamuru 4–5 mm kalınlığında açıp kalıba yayarak yerleştirin. Tabanına çatal ile delikler açıp 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Kabarmasını engellemek için üzerine yağlı kâğıt ve ağırlık yapacak kuru fasulye, nohut vb malzeme koyun. Daha sonra üzerindeki ağırlığı alıp 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp hazırladığınız tahinli karışımı hamurun üzerine koyun ve fırını 170 dereceye düşürüp 15-20 dakika daha pişirip servis edin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.