ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ŞEFTALİLİ TURTA

Şeftalili turta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şeftalili turta tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 45 g tereyağı

İç harcı için

  • 5 şeftali
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Şeftalili turta Nasıl Yapılır

Un, kabartma tozu ve toz şekeri bir kapta karıştırıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, krema, yoğurt ve tereyağını ilave edip yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırın. Hamuru merdane ile açıp yağlı kağıt serili tart kalıbına yerleştirin. İyice yıkayıp kuruladığımız şeftalileri elma dilim şeklinde ince dilimleyip, hamurun üzerine sırt sırta gelecek şekilde dizin. Şeftalilerin üzerine pudra şekeri serpin. Ayırdığınız hamuru yarım cm kalınlığında merdaneyle açıp birer cm’lik şeritler kesin. Hamurları, şeftalilerin üzerine kafes yaparak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.