Şeftalili Turta

Şeftalili Turta
12 Eylül 2021

Dünyaya Çin ve Doğu Asya'dan yayıldığı düşünülen şeftali; ülkemizde en çok Bursa'da yetiştirilir. Sinir sistemini güçlendirmesiyle bilinen bu meyve, vitamin ve mineral bakımından da zengindir. Tatlı tariflerinde yer verilen şeftalinin anti tümör özelliği olduğu için, kanser tedavisinde olumlu bir etkisi bulunur. Özellikle gebelik döneminde bebeğin gelişimini desteklemek için, haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Eğer malzemeleriniz hazırsa, şeftalili turta tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Şeftalili Turta için

Malzemeler

  • 5 şeftali
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 45 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Şeftalili Turta

Nasıl Yapılır

  1. Un, kabartma tozu ve toz şekeri bir kapta karıştırın ve ortasını havuz gibi açın.
  2. Üzerine yumurta, krema, yoğurt ve tereyağını ilave edip yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırın ve tart kalıbını yağlayın.
  3. Hamuru merdane ile açıp tart kabına yerleştirin. Şeftalileri bol su ile yıkayın ve kurulayın.
  4. Ardından elma dilim şeklinde ince dilimleyip, hamurun üzerine sırt sırta gelecek şekilde dizin. Şeftalilerin üzerine iki yemek kaşığı pudra şekeri serpin.
  5. Ayırdığınız hamuru yarım cm kalınlığında merdaneyle açıp birer cm’lik şeritler kesin. Hamurları, şeftalilerin üzerine kafes yaparak yerleştirin.
  6. Üst kısımlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Soğumaya başladığında tekrar pudra şekeri serpebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Şeftalili Turtanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamur kıvamını tutturabilmek için, kullanacağınız malzemelerin soğuk olmasına özen gösterin.
  2. Turta hamurunu hazırladıktan sonra vaktiniz varsa 20 dakika dinlendirin. Dilerseniz hamuru mutfak robotundan geçirebilirsiniz.
  3. Turta hamurunun kırılmaması ve sertliğini koruması için mutlaka kalıp kullanın. Hamur yağlı olduğu için, pişireceğiniz tepsiye yağ sürmeyin.

1 Porsiyon Şeftalili Turta Kaç Kaloridir?

  1. Kolayca hazırlanan şeftalili turtanın bir porsiyonu, yaklaşık 340 kaloridir. Hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan şeftalili kek tarifini de listelerinize ekleyebilirsiniz.
Siz de çayın yanında ikram edebileceğiniz hamur işi tariflerine göz atabilir, taze meyvelerle harmanlanan elmalı kurabiye tarifini deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo