Sebzeli tart

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Sebzeli tart tarifi için malzemeler
- 4 kabak
- 4 havuç
- Tuz
- Karabiber
- 1 yufka
- 1 yumurta
- 5 milföy hamuru
- 100 g krema
- 60 g tuzsuz lor
- 30 g rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Sebzeli tart Nasıl Yapılır
Kabak ve havuçtan bir sebze soyucu yardımıyla cips
inceliğinde uzun şeritler kesip ayrı kaplara alın. Üzerlerine
zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin. Tart kalıbını
yağlayın ve yufkayı tabanına yayın. Üzerine tart kalıbınızın
boyutlarında açacağınız milföy hamurlarını yayın.
Yumurta, krema, lor peyniri, parmesan peyniri ve muskatı
bir kasede karıştırın. Harcı milföy hamurunun üzerine
yayın. Sebzeleri tart kalıbının üzerinde ortadan başlayarak
birbirine rulo şeklinde sararak dizin. Sebzeler bitene ve
tartın üzeri kapanana kadar bir havuç bir kabak olacak
şekilde işleme devam edin. Son olarak sebzelerin üzerine
zeytinyağı gezdirip karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 180
derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!