ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ SEBZELİ TART

Sebzeli tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli tart tarifi için malzemeler

  • 4 kabak
  • 4 havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yufka
  • 1 yumurta
  • 5 milföy hamuru
  • 100 g krema
  • 60 g tuzsuz lor
  • 30 g rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat

Sebzeli tart Nasıl Yapılır

Kabak ve havuçtan bir sebze soyucu yardımıyla cips inceliğinde uzun şeritler kesip ayrı kaplara alın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin. Tart kalıbını yağlayın ve yufkayı tabanına yayın. Üzerine tart kalıbınızın boyutlarında açacağınız milföy hamurlarını yayın. Yumurta, krema, lor peyniri, parmesan peyniri ve muskatı bir kasede karıştırın. Harcı milföy hamurunun üzerine yayın. Sebzeleri tart kalıbının üzerinde ortadan başlayarak birbirine rulo şeklinde sararak dizin. Sebzeler bitene ve tartın üzeri kapanana kadar bir havuç bir kabak olacak şekilde işleme devam edin. Son olarak sebzelerin üzerine zeytinyağı gezdirip karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.