ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ PIRASALI TART

Pırasalı tart

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasalı tart tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kg pırasa
  • 2 havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış tane mısır
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • karabiber

Tart hamuru için

  • 1 su bardağı ayçiçeğiyağı
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı

Pırasalı tart Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan tartlara harika bir örnek...

İç malzeme için pırasayı temizleyip ince zar şeklinde doğrayın. Havuçları temizleyip aynı şekilde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp sebzeleri kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Tart hamuru için un ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına eleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamurdan üzerini kafes şeklinde süslemek için portakal büyüklüğünde bir parçayı ayırın. Kalanını küçük (çapı 10 santim) tart kalıplarına elinizde bastırarak yayın. Üzerlerine pırasalı iç malzemeyi ekleyin.

Üzeri için ayırdığınız hamuru ince şeritler şeklinde açıp tartların üzerini kafes şeklinde süsleyin. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.