ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ PATATESLİ TART

PATATESLİ TART

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli tart tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 150 g soğuk tereyağı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

Beşamel soslu dolgu için

  • 50 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı bardağı süt
  • Tuz
  • Toz beyaz biber
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat

Üzeri için

  • 2 patates
  • Taze biberiye
Patatesli tart Nasıl Yapılır

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Toparlanan hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Beşamel sos için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyin ve rengi dönünceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Unun topaklanmaması için sürekli karıştırarak sütü azar azar ilave edin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve baharatları ilave edip ocaktan alın. Dinlenen hamuru tart kalıbınızından biraz daha büyük olacak şekilde açın ve hafif yağladığınız tart kalıbına yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine beşamel sosu yayın. Küçük kurabiye kalıplarıyla kestiğiniz patatesleri üzerine yerleştirin. Patatesler kızarıncaya kadar 20-25 dakika daha pişirin. Üzerini taze biberiye dalları süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!