ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ PATATESLİ TART

Patatesli tart

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli tart tarifi için malzemeler

  • 4 iri patates 2 yumurta 1 çay kaşığı tuz Karabiber
  • muskat 125 gr unÜzeri için:1 soğan Tuz
  • karabiber 1 kase dilimlenmiş mantar 1 kase rendelenmiş taze kaşar peyniri 2 yumurta Pulbiber 1 kahve fincanı süt 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı

Patatesli tart Nasıl Yapılır

Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Rendenin kalın tarafını kullanarak patatesleri rendeleyin. Patatesleri geniş bir kaba alın. Elenmiş un, 2 yumurta, tuz, karabiber ve muskatı ekleyip karıştırın.

Tart kalıbını yağlayıp tabanına ve kenarlarına 1 çorba kaşığı kadar un serpiştirin. Patatesli karışımı yayın.

Üzeri için soğanı soyup kıyın. Mısırözü yağını tavada ısıtıp soğan ve dilimlenmiş mantarları kavurun. Ocaktan alıp tuz ve baharatla tatlandırın. Ilınınca rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin. Tekrar karıştırıp patatesli hamurun üzerine yayın.

Ayrı bir kapta 2 yumurta, birer tutam tuz, karabiber ve pulbiberi süt ile çırpın. Hazırladığınız sütlü karışımı tart harcının üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.