Mürdüm Erikli Tart

Mürdüm Erikli Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mürdüm Erikli Tart için

Malzemeler

Hamur için:

  • 2.5 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı file badem
  • 2 yumurtanın sarısı 

Krema için:

  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 4 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 kahve fincanı limon suyu 

Süslemek için:

  • 1 su bardağı mürdüm eriği
  • 1 su bardağı çilek
Mürdüm Erikli Tart

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için, margarini oda ısısında yumuşatın. Un, kabartma tozu ve margarini çukur bir kaba alıp iyice yoğurun.
  2. Şeker ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta iyice çırpın. Unlu karışıma ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin. Hamuru merdaneyle açın. 24 cm çapındaki yağlanmış ve un serpilmiş çukur bir kalıba düzgün bir şekilde yayın.
  4. File bademleri özenle hamura batırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
  5. Krema için, yumurtalar ve şekeri bir kapta mikserle iyice çırpın. Sırasıyla süt, limon suyu, un ve nişastayı ekleyip düzgün bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin.
  6. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilınınca önceden pişirdiğiniz tart hamurunun içine dökün.
  7. Meyveleri yıkayıp süzün ve muhallebinin üzerine batırıp servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, farklı bir versiyonu olan mürdüm erikli turta tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo