ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ MANDALİNA KREMALI TART

Mandalina Kremalı Tart

Mandalina kremalı tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mandalina Kremalı Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için

  • 600 g un
  • 125 g toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 400 g tereyağı
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 4 yemek kaşığı soğuk su 

Mandalina kreması için

  • 5 mandalinanın suyu
  • 4 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 250 g tereyağı 

Üzeri için

  • 1 su bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Mandalina
  • Nane yaprakları

Mandalina Kremalı Tart Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için, gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaseye alın. Sert kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az iki saat dinlendirin. 
  • Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın ve dikdörtgen tart kalıbınızın boyutlarında açın.
  • Hamuru hafif yağladığınız kalıbınıza kenarlarını yukarı doğru çekerek yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3540 dakika pişirin. 
  • Mandalinalı krema için, mandalinaların kabuklarını çok ince rendeleyin ve sularını sıkın. Büyük bir sos tenceresine, yumurta sarılarını alın ve bir çırpıcı ile hafifçe çırpın.
  • Ardından tereyağı hariç diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin. Mandalina kabuklarını da ekleyerek karıştırın.
  • Göz göz olmaya başlayınca içine tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra ocaktan alın. 2 dakika kadar daha çırparak karıştırın ve soğumaya bırakın. 
  • Ilınan kremayı soğuyan tartınızın ortasına yayın. Üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 3 saat dinlendirin. 
  • Üzeri için krema ve toz şekeri bir karıştırma kabına alın. Krema katılaşıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
  • Dinlenen tartın üzerini krema, dilimlenmiş mandalina ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!