Limonlu Bisküvi Tartı

Limonlu Bisküvi Tartı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limonlu Bisküvi Tartı için

Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 2 kahve fincanı margarin
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık

Üzeri için:

  • 3 limon
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt kreması

Süslemek için:

  • 1 su bardağı çırpılmış krem şanti
  • 1 limon
Limonlu Bisküvi Tartı

Nasıl Yapılır

  1. Bisküvileri ufalayın, margarini eritip soğutun. Bisküvi, fındık ve margarini derin bir kâsede iyice yoğurun. Hamurun toparlanması için çok az su ilave edebilirsiniz.
  2. 20 cm çapinda tart kalıbını hafiçe yağlayın. Hamuru kalıbın her yanına eşit kalınlıkta olmasına dikkat ederek yayın. 180 derecede 10 dakika fırınlayın.
  3. Üzeri için; limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Yumurta sarılarını ve limon kabuğu rendesini mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  4. Süt kreması ilave edip karıştırın. Limon suyu ekleyip muhallebi kıvamını alana kadar çırpın.
  5. Hazırladığınız kremayı tartın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  6. Tart tamamen soğuyunca üzerini streç folyo ile kaplayıp buzdolabında bekletin.
  7. Servis yapacağınız zaman limonu yarım ince dilimler halinde kesip tartın üzerini süsleyin. Kremşantiyi sıkma torbasına doldurup tartın kenarlarını süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo