ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ LİMONLU BİSKÜVİ TARTI

> LİMONLU BİSKÜVİ TARTI
8 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu bisküvi tartı tarifi için malzemeler
  • 2 paket pötibör bisküvi2 kahve fincanı margarin1 çay bardağı çekilmiş fındık Üzeri için:3 limon3 yumurta sarısı2 su bardağı süt kremasıSüslemek için: 1 su bardağı çırpılmış krem şanti1 limon
Limonlu bisküvi tartı Nasıl Yapılır

Bisküvileri ufalayın, margarini eritip soğutun. Bisküvi, fındık ve margarini derin bir kâsede iyice yoğurun. Hamurun toparlanması için çok az su ilave edebilirsiniz.

20 cm çapinda tart kalıbını hafiçe yağlayın. Hamuru kalıbın her yanına eşit kalınlıkta olmasına dikkat ederek yayın. 180 derecede 10 dakika fırınlayın.

Üzeri için; limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Yumurta sarılarını ve limon kabuğu rendesini mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt kreması ilave edip karıştırın. Limon suyu ekleyip muhallebi kıvamını alana kadar çırpın. Hazırladığınız kremayı tartın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Tart tamamen soğuyunca üzerini streç folyo ile kaplayıp buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman limonu yarım ince dilimler halinde kesip tartın üzerini süsleyin. Kremşantiyi sıkma torbasına doldurup tartın kenarlarını süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.