ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ KIYMALI TART

Kıymalı tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı tart tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 45 g tereyağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı soğuk su

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 g kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı mısır unu

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı

Kıymalı tart Nasıl Yapılır

Hamuru için unu geniş bir yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, zeytinyağı, yumurta sarısı, tuz ve suyu ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip tuz, karabiber ve mısır unuyla tatlandırın. Kıymanın rengi dönene kadar kavurup ocaktan alın. Dinlenen hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri tart kalıbınızın boyutlarında açın ve bir tanesini hafif yağladığınız tart kalıbının tabanına yayın. Üzerine çatalla delikler açıp ılınan kıymalı harcı ilave edin. Diğer hamuru da verev açıp şeritler halinde kesin ve kıymalı harcın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.