Kıymalı tart

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Kıymalı tart tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 45 g tereyağı
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı soğuk su
İç harcı için
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 g kıyma
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı mısır unu
Üzeri için
- 1 yumurtanın sarısı
Kıymalı tart Nasıl Yapılır
Hamuru için unu geniş bir yoğurma kabına alın. Ortasını
havuz gibi açın. Tereyağı, zeytinyağı, yumurta sarısı, tuz
ve suyu ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir
bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. İç harcı için yemeklik
doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar
soteleyin. Kıymayı ilave edip tuz, karabiber ve mısır unuyla
tatlandırın. Kıymanın rengi dönene kadar kavurup ocaktan
alın. Dinlenen hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri
tart kalıbınızın boyutlarında açın ve bir tanesini hafif
yağladığınız tart kalıbının tabanına yayın. Üzerine çatalla
delikler açıp ılınan kıymalı harcı ilave edin. Diğer
hamuru da verev açıp şeritler halinde kesin ve kıymalı
harcın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında
üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!