Karamelize soğanlı tart

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Karamelize soğanlı tart tarifi için malzemeler
Hamuru için
- 7 çay bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 200 g tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
- 3 soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 su bardağı krema
Üzeri için
- 4~5 dal Frenk soğanı
- Lor peyniri
Karamelize soğanlı tart Nasıl Yapılır
Hamuru için un, yoğurt, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu
geniş bir kaba alıp kulak memesi kıvamında bir hamur
elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp
buzdolabında 20 dakika dinlendirin. İç harcı için piyazlık
doğradığınız soğanları geniş bir tavaya alın. Tereyağı ve
esmer şekeri ilave edip soğanlar karamelize oluncaya
kadar orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Ocaktan
alıp soğumaya bırakın. Soğanlar soğuduktan sonra
kremayı ilave edip karıştırın. Dinlenen hamuru küçük tart
kalıplarınızın boyutlarında açın. Üzerlerine soğanlı harçtan
paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana
kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Üzerlerini ince
kıyılmış Frenk soğanı ve lor peyniri ile süsleyerek servis
yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!