ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ KARAMELİZE SOĞANLI TART

Karamelize soğanlı tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamelize soğanlı tart tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 7 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 200 g tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 3 soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 su bardağı krema

Üzeri için

  • 4~5 dal Frenk soğanı
  • Lor peyniri

Karamelize soğanlı tart Nasıl Yapılır

Hamuru için un, yoğurt, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaba alıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. İç harcı için piyazlık doğradığınız soğanları geniş bir tavaya alın. Tereyağı ve esmer şekeri ilave edip soğanlar karamelize oluncaya kadar orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğanlar soğuduktan sonra kremayı ilave edip karıştırın. Dinlenen hamuru küçük tart kalıplarınızın boyutlarında açın. Üzerlerine soğanlı harçtan paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Üzerlerini ince kıyılmış Frenk soğanı ve lor peyniri ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.