ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ HAVUÇLU TART

Havuçlu tart

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu tart tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 250 gr un
  • 125 gr tereyağı (yumuşak)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 2 kalın kabak
  • 4 kalın havuç
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3~4 çay kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Havuçlu tart Nasıl Yapılır

Unu bir karıştırma kabına eleyin. Tereyağı, yumurta sarısı ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Kabakları yıkayıp kabuğunu soymadan kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Havuçları temizleyin ve aynı şekilde haşlayın. Fırını 190 derecede ısıtın. Kabak ve havuçları çok ince uzun dillimler halinde kesin. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru hafif unlanmış zeminde tart kalıbından daha büyük açın ve kalıba yerleştirin. Fazlalıklarını kesin. Tartın tabanına çatalla delikler açın. Kaşar peynirini hardalla karıştırıp tabana yayın. Üzerine dilimlenmiş kabak ve havuçları, bir sıra kabak bir sıra havuç olacak şekilde ortadan başlayarak tamamını kaplayacak şekilde dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.