ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ELMALI TURTA

> ELMALI TURTA
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı turta tarifi için malzemeler
  • 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt 1 paket vanilya 1 çay bardağı mısırözüyağı2 su bardağı tepeleme un 2 küçük elma 1 çay kaşığı tarçın 3 karanfil tanesi1 tatlı kaşığı kuşüzümüÜzeri için:Pudra şeker Hazır karamel yada çikolata sosu
Elmalı turta Nasıl Yapılır

Elmaların kabuklarını soyup ince dilimleyin. Kararmamaları için limon suyunu üzerlerine gezdirerek dökün. Bir kenarda bekletin. Kuşüzümlerinin yumuşamaları için ılık suda 15 dakika kadar bekletin.

Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını bir kasede harmanlayın. Yumurtalar ve şekeri derin bir kapta mikser yardımıyla ikimisli kabarıncaya kadar çırpın. Mısırözü yağı ve sütü ekleyip bir kaç dakika daha çırpın. Unlu karışımı ve karanfil tanelerini ilave edin. Tahta bir kaşıkla pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

Hazırladığınız kek karışımını ısıya dayanıklı ve yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına (20 cm çapında) yayın. Üzerlerine dilimlenmiş elmaları hamurun içine hafifçe batırarak yerleştirin. File badem ve kuşüzümü serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. İsteğe göre pudra şeker, hazır karamel yada çikolata sosla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.