ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ELMALI TART

Elmalı tart

Elmalı tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı tart tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 180 g tereyağı 
  • 1 çay bardağı+2 yemek kaşığı esmer şeker 
  • Çay kaşığı ucu kadar tuz 
  • 1 yumurta 
  • 2.5-3 su bardağı un 
  • 1/2 paket kabartma tozu 

İç harcı için

  • 4 tane elma (Parmak kalınlığında küp doğranmış, 1’i hafif ekşi olursa daha da lezzetli oluyor) 
  • 1/4 limonun suyu 
  • 1 limon kabuğu rendesi 
  • 1/2 portakal kabuğu rendesi 
  • 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker 
  • 3 tatlı kaşığı tarçın 
  • 5-6 tane karanfil (Eğer kahve öğütücünüz varsa öğütün yoksa iyice ezin, çok güzel bir aroma veriyor) 
  • 1 çay kaşığı toz zencefil 
  • 1/2 su bardağı kıyılmış ceviz 
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm 
  • 1 çay kaşığı toz vanilya (Ya da vanilya aroması) 
  • 3 yemek kaşığı rom ya da tarçın likörü (İsteğe bağlı) 

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı (Çırpılmış) 
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Elmalı tart Nasıl Yapılır

@akildisilezzetler
21.9 bin takipçi
Emine Atagün

  • Önce hamuru hazırlayarak başlayalım. Şeker ve oda sıcaklığında yumuşamış yağı mikser ile çırpın, yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerini streç film ile kaplayıp diğer malzemeleri hazırlayana kadar dinlenmeye bırakın. 
  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. İç harcı için tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın. Dinlenen hamurun 1/3’ünü ayırın. Hamurun büyük kısmını eşit bir şekilde yağlı kağıt serilmiş tart ya da kelepçeli kalıbınızın tabanına ve yanlarına 2-3 parmak yükselterek yanlarına doğru yayın. Elmalı harcı bu zemine iyice yayın. Kalan hamuru küçük parçalara bölerek elinizde açıp parça parça elmaların üzerini örtün (Tam örtülmeyebilir endişe etmeyin, daha da güzel görünüyor). En son üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve şekeri serpin. 180 derecede 45-50 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.

Elmalı turta tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.