Elmalı pay

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Elmalı pay tarifi için malzemeler
Hamuru için
- 600 g un
- 300 g tereyağı
- 100 g esmer şeker
- 2 yumurta
İç harcı için
- 4 yeşil ekşi elma
- 4 kırmızı tatlı elma
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1 kabuğu ve limonun suyu
- 1 çay kaşığı toz tarçın
Elmalı pay Nasıl Yapılır
Hamuru için un ve tereyağını elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. Esmer şeker
ve yumurtayı ekleyip hamur kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filmle
kaplayıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. İç harcını hazırlamak için elmaların
kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tavaya alarak eritin.
Elmaları, esmer şekeri, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve toz tarçını ilave
edin. Elmalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirip soğuması için kenara alın. Dinlenen
hamurunuzu iki parçaya ayırıp unlanmış tezgah üzerinde açın. Açtığınız parçalardan
birini yağladığınız tart kalıbının tabanına yayın. Elmalı harcı üzerine döküp diğer hamur
parçası ile üzerini kapatın. Hamurların kenarlarını birleştirip şekil verin. Hamurun en
üstüne bıçakla çizik atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Ilık servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!