ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ELMALI PAY

Elmalı pay

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı pay tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 600 g un
  • 300 g tereyağı
  • 100 g esmer şeker
  • 2 yumurta

İç harcı için

  • 4 yeşil ekşi elma
  • 4 kırmızı tatlı elma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 kabuğu ve limonun suyu
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

Elmalı pay Nasıl Yapılır

Hamuru için un ve tereyağını elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. Esmer şeker ve yumurtayı ekleyip hamur kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filmle kaplayıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. İç harcını hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tavaya alarak eritin. Elmaları, esmer şekeri, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve toz tarçını ilave edin. Elmalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirip soğuması için kenara alın. Dinlenen hamurunuzu iki parçaya ayırıp unlanmış tezgah üzerinde açın. Açtığınız parçalardan birini yağladığınız tart kalıbının tabanına yayın. Elmalı harcı üzerine döküp diğer hamur parçası ile üzerini kapatın. Hamurların kenarlarını birleştirip şekil verin. Hamurun en üstüne bıçakla çizik atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.