ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ BÖĞÜRTLENLİ VE CEVİZLİ TART

BÖĞÜRTLENLİ VE CEVİZLİ TART

8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Böğürtlenli ve cevizli tart tarifi için malzemeler
  • Tart malzemesi 4 kahve fincanı un 2 kahve fincanı tozşeker 2 kahve fincanı margarin 1 yumurta İç malzemesi: 200 gr dondurulmuş böğürtlen
  • yarım limon 7 kahve fincanı ceviz içi Yarım kahve fincanı eritilmiş margarin 1 yumurta sarısı 1.5 kahve fincanı tozşeker 2 paket vanilya 4 yumurta 1 su bardağı bal
Böğürtlenli ve cevizli tart Nasıl Yapılır

Tart hamurunu hazırlamak için; margarini oda ısısında bekletip küçük küçük doğrayın. Un, tozşeker ve yumurtayı ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru top şekline getirip alüminyum folyoya sarın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.

Böğürtlenleri dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. Limonu yıkayıp kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tart kalıbını yağlayıp un serpin. Eritilmiş margarini derin bir kaba alın. Tozşeker, vanilya, limon suyu, limon kabuğu rendesi, 4 yumurta ve balı ekleyip çırpın. 4 kahve fincanı ceviz içi ve böğürtlenleri ekleyip karıştırın.

Tart hamurunu merdane ile kalıptan biraz büyük olacak şekilde açın. Kenarlarını da kaplayacak şekilde kalıba yerleştirin. Böğürtlenli karışımı hamurun üzerine yayın. Kalan ceviz içini üzerine serpin. Yumurta sarısını çırpın ve hamurun kenarlarına sürün. Fırında 40 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.