ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ BAL KABAKLI TART

Bal kabaklı tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal kabaklı tart tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 + 1/4 su bardağı damla beyaz çikolata
  • 1/4 su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un

Bal kabaklı cheesecake için

  • 120 gr krem peynir
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı bal kabağı püresi
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tarçın

Bal kabaklı tart Nasıl Yapılır

Fırını 175 dereceye ayarlayın. Beyaz çikolatayı bir cam kasenin içine alın ve benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın. Eritilmiş tereyağı, şeker, yumurta, vanilya ve eritilmiş çikolatayı büyük bir cam kasede karıştırın. Kabartma tozu, tuz ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. 18-20 santimlik bir tart kalıbının tabanına yayın. Krem peynir ve şekeri başka bir kasede çırpın. Bal kabağı püresi, yumurta ve tarçını ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı hamurun üzerine yayın. Sıcak fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine beyaz damla çikolatalarını serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.