ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ BADEMLİ TURTA

BADEMLİ TURTA

Bademli turta
10 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli turta tarifi için malzemeler

Turta hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 125 g tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 3 yemek kaşığı buzlu su 

Dolgusu için

  • 3 yumurta
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı mısır şurubu
  • 1/4 su bardağı tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı karamelli şekerleme 
  • 1+2/3 su bardağı kırılmış badem
Bademli turta hazırlanışı

  • Hamuru için elenmiş unu ve buzdolabında soğutulup küp şeklinde kesilmiş tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Karışıma 1 yumurtanınsarısı, pudraşekeri ve buzlu suyu hızlı hareketlerle ilave edip tekrar karıştırın. Çok fazla yoğurmadan pürüzsüz bir hamur elde edin.
  • Hamuru top haline getirip streç folyoya sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru un serpilmiş tezgahta merdane ile tart kalıbının içini ve kenarlarını saracak büyüklükte açın ve yağlanmış kalıba yerleştirin.
  • Dolgusu için yumurtalar, toz şeker, mısır şurubu, eritilmiş tereyağı, tuz ve mısır nişastasını derin bir kapta çırpın. Karamelli şekerlemeleri turta hamurunun tabanına dizin. Üzerine kırılmış bademleri serpiştirin. Daha sonra dolguyu hamurun üzerine dökün.
  • Birkaç dakika dinlendirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra fırının ısısını 180 dereceye düşürüp, 45-50 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!