ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ AYVALI TART

> AYVALI TART
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayvalı tart tarifi için malzemeler
  • Tart hamuru için:2 su bardağı un1 yumurta125 gr margarin1 çay kaşığı vanilya1 çay bardağı pudraşekerÜzeri için: 2 ayva1 çay bardağı tozşekerYarım limonun suyu1 su bardağı kayısı ya da portakal reçeliSüsleme için: Tarçın ve nar taneleri
Ayvalı tart Nasıl Yapılır

Ayvaları soyup ikiye kesin. Kararmamaları için limonla ovun ya da limonlu suda bekletin. Çekirdekli kısımlarını temizleyip enine ortadan ikiye kesin ve ince ince dilimleyin. Bir tavaya 2 bardak kadar su koyup tozşekerle kaynatın. Yarım limonun suyunu ilave edip ateşi kısın. Ayvaları dizip 10 dakika kadar pişirin. 

Unu derin bir kaba alıp yumurta, pudraşeker, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve vanilyayı ekleyerek yoğurun. 22 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp hamuru kalıba yayın. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Tartı çıkarıp üzerine reçeli yayın. Ayva dilimlerini yelpaze şeklinde dizip çok hafif tozşeker serpin. Tartı tekrar fırına verin. 10-15 dakika daha pişirip fırından alın. Soğuyunca üzerine tarçın serpip nar taneleriyle süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.