ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ARMUTLU TART

ARMUTLU TART

6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armutlu tart tarifi için malzemeler
  • 4 iri armutYarım su bardağı tozşeker1 çorba kaşığı pudra şekeri1.5 su bardağı un1 yumurta akı2 çorba kaşığı soğuk su150 gr margarin1 tutam tuz
Armutlu tart Nasıl Yapılır

Armutların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını yuvarlak sebze oyacağı ile keserek çıkarın. Kararmaması için armutları limonlu suda bekletin.

Un, 90 gr yumuşatılmış margarin, pudra şekeri ve 1 tutam tuzu karıştırın. 1 yumurta akı ve 2 kaşık soğuk su ekleyip düzgün bir hamur yoğurun. Nemli beze sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.

20 cm çaplı fırın kalıbının dibini ve kenarlarını 60 gr margarinle sıvayın. Tozşekeri serpin. Armutları bir ters bir yüz olmak üzere kalıba dizin. Kısık ateşte şeker karamelize oluncaya dek 30 dakika pişirin.

Hamuru merdane ile 20 cm çapında açıp kalıptaki armutların üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.