ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ANTEPFISTIKLI VE KAYISILI TART

> ANTEPFISTIKLI VE KAYISILI TART
8 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antepfıstıklı ve kayısılı tart tarifi için malzemeler
  • Tart hamuru için:2.5 su bardağı (250 gr) un 1 su bardağı pudra şeker 1 yumurtanın sarısı 200 gr tereyağıÜzeri için:8 kayısı 3 yumurta 1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı 2 çorba kaşığı çekilmiş badem 25 gr tereyağı 2 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı pudraşeker 1 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı
Antepfıstıklı ve kayısılı tart Nasıl Yapılır

Tereyağını hamur yoğurma kabına doğrayın. Pudra şeker, yumurtanın sarısı ve unu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp streç folyoya sarın ve buzlukta 30 dakika bekletin.

Üç yumurta, antepfıstığı, badem, tereyağ ve şekeri robota alıp püre haline gelene kadar ezin. Kayısıların her birini 4 dilime kesin.

Hamuru merdane ile açıp yağlanmış ve unlanmış fırın kalıbına elinizle bastırarak yayın. Fıstıklı ve bademli püreyi üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine kayısı dilimlerini ilave edin. 15 dakika daha pişirip fırından alın. Ilınınca kalıptan çıkarın. Pudra şeker ve iri çekilmiş antep fıstığı ile süsleyin. Dilimleyip soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.