ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ ZEYTİNLİ POĞAÇA

Zeytinli poğaça

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı ılık tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat

İç harcı için

  • 100 g çekirdeksiz siyah zeytin
  • 100 g çekirdeksiz yeşil zeytin
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kıyılmış biberiye
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı

Zeytinli poğaça Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta, eritilmiş ılık tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, tuz ve karbonatı ilave edin. Malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun. İç harcı için gerekli bütün malzemeleri bir kasede karıştırın. Hamuru merdaneyle 5 mm inceliğinde açıp, yuvarlak bir kalıpla daireler kesin. Hazırladığınız hamurların yarısının kenarlarından yarım santim içeriden başlayarak ortaya doğru bir bıçak yardımıyla çizikler kesin. Düz hamurların kenarlarına fırça ile yumurta akı sürün ve kestiğiniz diğer hamuru üzerine koyun. Kesik uçları içten dışa katlayarak çiçek şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip içlerine zeytinli harçtan doldurun. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.