Zeytinli poğaça

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Zeytinli poğaça tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 2.5 su bardağı un
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı ılık tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
İç harcı için
- 100 g çekirdeksiz siyah zeytin
- 100 g çekirdeksiz yeşil zeytin
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kıyılmış biberiye
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için
- 1 yumurtanın sarısı
Zeytinli poğaça Nasıl Yapılır
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta, eritilmiş ılık
tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, tuz ve karbonatı ilave edin. Malzemeler özleşene kadar
iyice yoğurun. İç harcı için gerekli bütün malzemeleri bir kasede karıştırın. Hamuru
merdaneyle 5 mm inceliğinde açıp, yuvarlak bir kalıpla daireler kesin. Hazırladığınız
hamurların yarısının kenarlarından yarım santim içeriden başlayarak ortaya doğru bir
bıçak yardımıyla çizikler kesin. Düz hamurların kenarlarına fırça ile yumurta akı sürün
ve kestiğiniz diğer hamuru üzerine koyun. Kesik uçları içten dışa katlayarak çiçek şekli
verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip içlerine zeytinli harçtan doldurun. Üzerlerine
yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak veya
ılık servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!