ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ ZEYTİNLİ POĞAÇA

> ZEYTİNLİ POĞAÇA
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinli poğaça tarifi için malzemeler
  • Yarım su bardağı (100 gr) eritilmiş margarin1 yumurtaYarım çay bardağı sıvıyağYarım su bardağı yoğurt1 çay kaşığı karbonat2.5 su bardağı unİç malzeme: 150 gr çekirdeği alınmış siyah zeytinÜzeri için: 1 yumurta sarısı2 çorba kaşığı çörek otu
Zeytinli poğaça Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, eritilmiş margarin, sıvıyağ, yoğurt ve karbonat ilave edip ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzda açın. Ortasına çekirdeği alınmış 2-3 siyah zeytin yerleştirip iki kenarını ortada birleştirerek kapatın.

Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:14:22

denedim, ilk poğaça denememdi...çok güzel oldu..sadece tarifte hiç tuz koymuyor, biraz tuzsuz oldu, 2.denememde bir tutam tuz da koyacağım..

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.