ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ SANDAL POĞAÇA

Sandal poğaça

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sandal poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 42 g yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 125 g Teremyağ Gurme Kaymaklı
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 2 su bardağı lor peyniri
  • 4~5 dal maydanoz

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Sandal poğaça Nasıl Yapılır

Maya ve şekeri bir kasede ılık süt ile eritin. Teremyağ Gurme Kaymaklı ve kalan bütün malzemeleri eriyen maya ile karıştırarak yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp oval şekilde açın. İki kenarından karşılıklı kesin. İç harcı hazırlamak lor peynirini ince kıydığınız maydanozla karıştırın. Hamurun ortasına iç harcından koyup kesilen kısımları karşılıklı katlayarak yapıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 10 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.