PATLICANLI BÖREK

6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı börek tarifi için malzemeler
  • İç malzeme:2 bostan patlıcanı 100 gr beyaz peynir 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniriHamur için: 3 su bardağı un 1 çay bardağı sıvıyağ 50 gr margarin Yarım su bardağı su 1 tutam tuzÜzeri için: 1 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Patlıcanlı börek hazırlanışı

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Közleyip sap ve kabuklarını ayıklayın. Patlıcan içlerini derin bir kaseye alıp beyaz peynir ve kaşar peynirini ekleyin. Çatalla ezerek püre haline getirin.

Un, sıvıyağ, ertilmiş margarin, su ve tuzu bir kapta karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırıp merdane ile açın. Birinin üzerine patlıcanlı içi yayın.

Diğer hamuru patlıcanlı harcın üzerine kapatın. Su bardağı ağzı ile bastırarak ve hamur kesici kalıp kullanarak yuvarlak hamurlar kesin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Hazırladığınız hamurları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kaşar peynirini serpin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!