ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ KIYMALI KURU POĞAÇA

Kıymalı kuru poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı kuru poğaça tarifi için malzemeler

  • 125 gr margarinYarım kahve fincanı su1.5 çay kaşığı tuz1 yumurta2 su bardağı unİç malzemesi: 150 gr kıyma1 soğan25 gr margarinTuz
  • karabiber

Kıymalı kuru poğaça Nasıl Yapılır

Margarini oda sıcaklığında bekletip yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Unun ortasına margarin, tuz ve su ekleyip yoğurun.

İç malzemeyi hazırlamak için; soğanı temizleyip ince ince doğrayın. 25 gr margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Tuz, karabiber ilave edip karıştırın. Ilınmaya bırakın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlak açın. İç malzemeden 1 kaşık kadar alıp açtığınız hamurun ortasına yerleştirin. Aynı büyüklükte bir hamur daha açıp üzerine kapatın ve kenarlarını parmağınızla hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayıp yuvarlak poğaçalar hazırlayın.

Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.