Kıymalı Kuru Poğaça

Kıymalı Kuru Poğaça
19 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kıymalı Kuru Poğaça için

Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • Yarım kahve fincanı su
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un 

İç malzemesi:

  • 150 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 25 gr margarin
  • Tuz
  • Karabiber
Kıymalı Kuru Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Margarini oda sıcaklığında bekletip yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Unun ortasına margarin, tuz ve su ekleyip yoğurun.
  2. İç malzemeyi hazırlamak için; soğanı temizleyip ince ince doğrayın. 25 gr margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Tuz, karabiber ilave edip karıştırın. Ilınmaya bırakın.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlak açın. İç malzemeden 1 kaşık kadar alıp açtığınız hamurun ortasına yerleştirin.
  4. Aynı büyüklükte bir hamur daha açıp üzerine kapatın ve kenarlarını parmağınızla hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayıp yuvarlak poğaçalar hazırlayın.
  5. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo