ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ KEPEKLİ POĞAÇA

Kepekli poğaça

Kepekli poğaça

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kepekli poğaça tarifi için malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar kepekli un
  • 150 g az yağlı beyaz peynir
  • Bir tutam dereotu

Kepekli poğaça Nasıl Yapılır

  • Yumurtanın birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek üzere ayırın. Kalan yumurtaları bir karıştırma kabına alıp, yoğurt ve zeytinyağı ile çırparak karıştırın.
  • Kabartma tozu ve tuzu ekleyip, unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Kıyılmış dereotunu peynir ile karıştırıp hamura ekleyin ve bir kez daha yoğurun.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp, önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.