ÇATAL

0 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çatal tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 25 gr toz şeker
  • 3 yumurta
  • 500 gr margarin
  • 30 gr maya
  • 5 gr tarçın
  • 10 gr mahlep

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu
Çatal hazırlanışı

Lezzet çay sofralarınız için harika tarifler sonuyor. Bütün malzemeyi yoğurma kabında karıştırıp yoğurun ve 2 saat buzdolabında bekletin.

Hamurdan küçük parçalar kopartarak çatal şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla boyuna çizgiler yapın. Çörek otu serpiştirin.

Çatalları yağlı kağıt serili tepsiye dizip 25 dakika dinlendirin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:54:25

ya tarif güzelde bu gramlar falan insanın aklı karışıyo bence daha anlaşılır şakılde verin malzemeleri

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!