ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİZZA TARİFLERİ PRATİK PİZZA

Pratik pizza

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pratik pizza tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1.5 çay bardağı süt

Sos için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • 1/4 çay bardağı ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 10 Sosis
  • Yarım Kangal sucuk
  • 150 gr kaşar peyniri
  • 1 kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • 12~14 kiraz domates
  • 1 çay bardağı konserve tane mısır
  • Taze kekik

Pratik pizza Nasıl Yapılır

Tereyağını eritin. İçine süt ve yumurta ekleyip hafif çırpın. Fırın tepsisini yağlayın. 1 yufkayı yağlanmış tepsiye yayın ve üzerine yumurtalı harçtan dökün. İçine diğer yufkaları yine harçla ıslatarak gelişi güzel yerleştirin. Kenarlardan sarkan yufkayı düzgünce içeri doğru kapatın. Kalan harcı üzerine sürün. Sos için, salça, ayçiçeği yağı, kekik ve tuzu karıştırın ve bunu yufkanın üzerine yayın. İnce dilimlenmiş sosisleri ve sucuk, küp doğranmış kırmızıbiberi, mısırları, taze kekiği, sivri biberleri ve domatesleri yufkanın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yufka alttan hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Peynir eriyinceye kadar pişirip fırından çıkarın. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.