ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ DENİZ ÜRÜNLÜ AKDENİZ PİZZA

Deniz Ürünlü Akdeniz Pizza

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Deniz Ürünlü Akdeniz Pizza Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Tuz

Domates sos için

  • 200 g domates
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 5~6 dal fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dal taze kekik

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı toz
  • Yarım su bardağı sünme peynir (Antakya yöresi)
  • 3~4 dilim kalamar
  • 6~8 karides
  • 2 dilim somon füme

Süslemek için

  • 3~4 haşlanmış kabuklu midye

Deniz Ürünlü Akdeniz Pizza Nasıl Yapılır?

Domates sos için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte bir tencereye alın. Suyunu bırakınca ince kıyılmış fesleğen, kekik ve sarımsakları ekleyin. İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun. Üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin. Hamuru un serpilmiş düz bir zemine alın. Kenarlarını hafifçe yükseltip elinizle çevirerek 25 cm çapında açın. Üzerine domates sos sürüp parmesan peyniri serpin. Ton balığı, kalamar dilimleri, somon füme ve karidesleri dizin. Önceden ısıtılmış 300 derece fırında hamurun kenarları pembeleşene kadar pişirin. Pişen pizzanın üzerine haşlanmış kabuklu midyeleri yerleştirerek servis yapın.

Deniz ürünlerinden vazgeçemeyenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.