ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ TAVUK ETLİ PİDE

Tavuk etli pide

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk etli pide tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç harcı için

  • 300 gr tavuk göğüs eti
  • 2 soğan
  • 1 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Kenarı için

  • 1 yumurta sarısı

Tavuk etli pide Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurup yarım saat dinlendirin. Tavuk etini haşlayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince kıyın. Sivri biberi temizleyip ince doğrayın. Domatesleri soyup küp doğrayın. Tüm malzemeyi harmanlayıp tuz, karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp unlanmış tezgahta açın. Ortalarına tavuklu harçtan paylaştırıp kenarlarını kıvırarak oval şekil verin. Malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yumurta sarısını kenarlarına sürüp 180 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:56:25

çok güzelmiş tarifiniz ben denedim ve beyendim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.