ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ TAVA KATMERİ

Tava katmeri

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tava katmeri tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr rendelenmiş tuzsuz Urfa peyniri
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 yumurta
  • 10 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 100 gr nişasta
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • Tuz

Şurup için

  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Tava katmeri Nasıl Yapılır

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, su ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

Hamuru üç eşit bezeye ayırın. Her bezenin üzerine nişasta serperek oklava yardımıyla çok ince açın ve ortadan ikiye kesin. Böldüğünüz her yarım parçayı ikiye katlayıp üzerine rendelenmiş tuzsuz Urfa peyniri serpiştirin. Üçgen olacak şekilde tekrar ikiye katlayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazı rlayın.

Şurup için şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alın. Kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Bir tatlı kaşığı ayçiçeği yağını yanmaz tavaya alıp ısıtın. Yufkalardan birini ekleyip her iki tarafını kızartın. Birer tatlı kaşığı ayçiçeği yağı ekleyerek tüm yufkaları aynı şekilde pişirin.

Katmerleri birer birer servis tabağına alıp aralarına ılık şerbeti gezdirerek dökün. Marmelat ve kaymakla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.