ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ SEBZELİ PİDE

SEBZELİ PİDE

8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli pide tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 10 gr kuru maya
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ilık su
  • Tereyağı

İç harcı için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 patates
  • 3 domates
  • 6 sivri biber
  • 4 soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
Sebzeli pide Nasıl Yapılır

Unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Tuz ve mayayı ekleyin. Azar azar ılık su ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örterek 15 dakika bekletin. Soğanların kabuğunu soyup ince doğrayın. Biber, patates ve domatesleri de doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Biber, patates ve domatesi ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinci ekleyip tavayı ocaktan alın. Hamuru 15 bezeye ayırın. 12 tanesini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına oda ısısında yumuşatılmış tereyağı sürüp üst üste dizin. Bu hamur dizisini hep birlikte 35 cm çapında açın. Yağ sürülmüş tepsinin içine yerleştirin. Üzerine ılık iç malzemeyi yayın. Kalan üç hamuru diğer hamurlar gibi üst üste ve aralarına tereyağı sürerek açın. Harcı üzerine yerleştirin. Tepsinin kenarlarından sarkan alt hamuru üstte bulunan hamurun üzerine kapatıp kenarlarını bükerek şekil verin. Üzerine tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Böreği fırından çıkarıp üzerine elinizle su serpip büyük bir bezle kapatın. Ilınınca servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!